Grondwerk

Grondwerk is het fundament waarop je een solide basis bouwt met je paard en waar je op terug kan vallen als je tegen problemen aanloopt.

Het zorgt voor wederzijds begrip en een paard dat weet dat het de eigenaar kan vertrouwen, omdat je paard weet dat er naar hem/haar geluisterd wordt.


In het grondwerk gaan we op zoek naar de connectie en leer je te zien en te voelen wanneer het er is, wanneer het weg is en hoe je het terug krijgt. Hoe is de energie van je paard en de energie van jezelf en hoeveel of juist hoe weinig moet je doen om samen te werken met je paard.

We werken met proprioceptie, hoe zelfbewust is je paard, dmv oefeningen kunnen we dat verbeteren.

Je leert zien waar er spanning is in je paard en hoe je het kan wegnemen.


Ook als je tijdens het rijden tegen problemen aan loopt met je paard is het goed om via grondwerk te kijken waar het specifieke probleem nu zit. Want je kunt met grondwerk de connectie hebben maar het onder het zadel kwijt zijn. Ook hier zijn simpele oefeningen voor om dit goed te krijgen.


Bij de grondwerk lessen neem ik ruim de tijd om je alles uit te leggen zodat je ook na de les zelfstandig met je paard de oefeningen uit kan voeren. Ieder mens heeft zijn/haar eigen energie en als je net begint met lessen kan het soms frustrerend zijn dat het je niet lukt. Ook daar neem ik de tijd voor.

Bij de les werken we in vrijheid ( los in roundpen of longeerkraal) of met touwhalster en leadrope.