Revalidatie

Massage is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop tijdens blessures en bij revalidatie te stimuleren, afvalstoffen te verwijderen en paarden een comfortabel gevoel te geven. Hierbij gaat het niet alleen om het gebied van de blessure maar ook om de verkramping die dat in andere spieren teweeg heeft gebracht. Het paard wil het gebied waar de pijn is ontlasten en dat heeft als gevolg dat andere spieren overbelast worden.


Het werken aan de hand is een goede manier om de training na een blessure weer op te pakken. De bewegingen van het paard worden gecontroleerd uitgevoerd, je loopt ernaast en hebt dus een goed overzicht of de oefening juist uitgevoerd word. Het paard wordt onbelast getraind wat in het geval van rugklachten van het paard zorgt voor vrije beweging van de spieren zonder restrictie van zadel en ruiter. 

Uiteraard wordt dit altijd in overleg met de behandelend veearts gedaan.


Ook voor paarden met “ probleem” gedrag zoals, bokken, steigeren, staken of vluchtgedrag, is het werken aan de hand een goede manier om te ontdekken wanneer en waarom het paard dit doet en om het paard weer vertrouwen te laten krijgen in het lijf. Niet alleen lichamelijk is het werken aan de hand goed voor het paard maar ook mentaal heeft het paard hier veel voordeel van. 

Grondwerk is de basis waar we mee beginnen, meestal is het probleem daar meteen te zien.

Als eigenaar van een “ probleem” paard wordt je nauw betrokken bij iedere training. Het is belangrijk dat jullie samen dit traject aan gaan. Want hoe moeilijk het ook is om een paard met probleemgedrag te hebben, je kunt zoveel leren van elkaar en het maakt jullie band uiteindelijk sterker.


Ik maak gebruik van Balans pads en de Fir-Tech deken van Catago. Deze deken stimuleert de bloedsomloop.


Voor meer info kun je kijken bij het contactformulier en bij tarieven.