Sportmassage

 

Sportmassage is tegenwoordig alom bekend voor paarden. Het is een bewezen methode die effect heeft op het welzijn, de mobiliteit en gezondheid van het paard. Ik werk met de T Touch methode en met Stresspunt sportmassage.

 

Ik bekijk het paard en jij vertelt me wat de problemen zijn of zijn geweest. Vervolgens voel ik bij het paard naar warme of koude plekken en of er plekken zijn waar het paard pijn aangeeft en of de spieren hard aanvoelen. Aan de hand van wat ik waarneem begin ik met masseren. Omdat ik uitgebreid de tijd neem om je paard te bekijken, ook in beweging, kan een eerste afspraak wel anderhalf uur duren.

 

Ook paarden op box-rust hebben veel baat bij sportmassage, of dit kan moet je eerst met je veearts bespreken, zie revalidatie.

 

Ik ben geen veearts, ik kan geen diagnose stellen.

 

Als ik langs kom om je paard te masseren moet je paard droog en schoon zijn. Ik behandel geen paarden die koorts of een besmettelijke ziekte hebben en ik kom ook niet bij je op stal als er een besmettelijke ziekte heerst in de stal.


Ik werk graag op een rustige plek met de eigenaar die het paard vasthoudt. Het paard mag van mij bewegen en lopen, dit alles om spanning bij het paard te mijden. Het masseren kan best pijnlijk zijn vooral als spieren langere tijd verkrampt zijn geweest en daardoor het bindweefsel stug is geworden. Soms heeft een paard meerdere behandelingen nodig, mocht dit nodig zijn dan bespreek ik dat met de eigenaar nadat ik het paard de eerste keer heb behandeld.


De Fir-Tech deken van Catago stimuleert de bloedsomloop .